Novice

Nazaj

(: )

news_57_44697.jpg

V PORTOROŽU PREDSTAVLJEN ZBORNIK ''Z DIALOGOM DO MEDSEBOJNEGA SPOŠTOVANJA''

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je v sodelovanju s Arabsko-kulturnim društvom Arabeska iz Portoroža organiziral predstavitev Zbornika ''Z dialogom do medsebojnega spoštovanja, v Hotelu Marko v Portorožu. Dogodek je bil namenjen predstavitvi Zbornika na Obali, obenem pa tudi uradni začetek delovanja društva Arabeska.

news_56_88368.jpg

V LJUBLJANI PREDSTAVLJEN ZBORNIK ''Z DIALOGOM DO MEDSEBOJNEGA SPOŠTOVANJA''

Zbornik, ki obravnava teme s področja medkulturnega dialoga, razumevanja islama in njegove umestitve v evropski prostor, pisan na akademski ravni, je doživel svojo prvo predstavitev v Ljubljani, v Hotelu Union, v torek, 4. decembra 2012. Predstavitev je organiziral Kulturno-izobraževalni zavod Averroes, ki je Zbornik tudi izdal.

news_55_91035.jpg

POJMOVANJE SUFIZMA V (SLOVENSKI) KULTURI IN DRUŽBI

Kulturno-izobraževalni zavod  Averroes je organiziral tribuno v petek, 30. novembra 2012 v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani. Gostja tribune je bila dr. Anja Zalta s Filozofske fakultete v Ljubljani, dolgoletna prijateljica Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes in Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

news_53_38015.jpg

Svečanost ob dnevu državnosti Bosne in Hercegovine

V petek, 23. novembra 2012, je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes organiziral svečanost ob dnevu državnosti Bosne in Hercegovine, ki se obeležuje 25. novembra, vendar je zaradi vikenda svečanost organizirana dva dni prej.

PREDSTAVLJAMO KNJIGO: ''Povodi Objave Kur'ana''

Knjižnica Averroes predstavlja nov naslov – ''Povodi objave Kur'ana'' (povod za objavo Kur'ana, Kur'anskih stavkov in poglavij), ki ga hrani na svojih policah in je dostopen na vpogled.

ARABSKI VPLIV NA ZNANSTVENE DISCIPLINE

Moderna znanost je nastala na podlagi medkulturne izmenjave – civilizacijskih prispevkov različnih družb, ki so skozi čas prihajale v stik.

Stran 14 od 19 (Vseh vnosov: 182)

Uradni podatki

Zavod Averroes