Tribuna o poslancu Muhammedu, a.s.

Nazaj

news_65_47697.jpg

V petek, 11. januarja 2013, je bila v Ljubljani organizirana tribuna o Muhammedu, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, oz. o ljubezni do Božjega poslanca, Muhammedu, a.s., kot vzoru in Muhammedu, a.s., kot družinskemu človeku.

V nedeljo, 13. januarja se je začel tretji mesec v muslimanskem koledarju, rebiu-l-evvel. Dvanajstega rebiu-l-evvela 571. leta se je v Mekki rodil Muhammed, sin Amine in Abdullaha. V tem mesecu se muslimani povsod po svetu posvečajo Muhammedu, a.s., govorijo o njegovem življenju, njegovih sporočilih, misiji ipd., z različnimi svečanostmi, predavanji, pogovori, okroglimi mizami in drugo.

Zavod Averroes v sodelovanju z Islamsko skupnostjo je začel aktivnosti o Muhammedu, a.s., s prvo tribuno na kateri so spregovorili imami Nazif Topuz iz Celja, Mustafa Gavranović iz Trbovelj in Senad Karišik iz Ljubljane. Nazif Topuz je predstavil temo ljubezeni do Božjega poslanca Muhammeda, a.s. Mustafa Gavranović je govoril o Muhammedu, a.s., kot vzoru vernikov in Senad Karišik je predstavil Muhammeda, a.s, kot soproga in očeta oz. družinskega človeka.

Naslednji petek, 18.1.2013, bodo imami Samir Jusić, Špendi Fidani in Ifet Suljić nadaljevali pogovor o Muhammedu, a.s.

Uradni podatki

Zavod Averroes