Novice

Nazaj

(: )

news_168_74188.jpg

Ramazansko potovanje v Istanbul

V organizaciji Zavoda Averroes se je skupina vernikov mudila v Istanbulu od 24. do 26. junija 2016. Namen potovanja je bil doživeti duh ramazana v mestu, ki je znan po posebnem ramazanskem vzdušju.

news_167_58013.jpg

Zavod Averroes izdal zbirko hadisov v slovenščini

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je maja 2016 izdal zbirko hadisov v slovenskem jeziku. Vedno večje povpraševanje po islamski literaturi v slovenskem jeziku in spoznanje, da je takšne literature v slovenščini zelo malo, je botrovalo k temu, da je Zavod Averroes začel z uresničevanjem ideje o objavljanju islamske literature v slovenščini.

news_166_78073.jpg

Dan državnosti Bosne in Hercegovine

V sredo, 25. novembra 2015, je v organizaciji Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes potekala prireditev ob dnevu državnosti Bosne in Hercegovine.

news_165_88917.jpg

Knjižnice - zakladnice znanja

Knjižnica je kraj, kjer najdemo znanje, bogastvo, kulturo in si navsezadnje postrežemo s hrano za dušo. Knjižnice združujejo različne kulture, tradicije, religije, narodnosti, in prav zato imajo knjižnice velik pomen.

news_159_1071.jpg

Uvod v prihajajoči mesec ramazan

V sredo, 17. junija 2015, po sončnem zahodu nastopi mesec ramazan, mesec posta. V tem času muslimani izpolnjujejo svojo tretjo praktično dolžnost. Postiti se pomeni od zore do sončnega zahoda ne jesti, ne piti, ne kaditi, ne spolno občevati, ne izgovarjati grdih besed, skratka, biti v okvirih moralnih načel islama. Post je način in ramazan je čas, da človek premaga telesne strasti v korist duhovne strasti duše, ki si želi občutiti lepoto resnice, pravičnosti, poštenosti, solidarnosti in ljubezni. V nadaljevanju priporočamo v branje osebno izpoved oz. dojemanje meseca ramazana kot tudi samega posta:

Stran 3 od 19 (Vseh vnosov: 182)

Uradni podatki

Zavod Averroes