Zavod Averroes izdal knjigo Dogovor je zmaga

Nazaj

news_175_35001.png

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes neguje tudi izdajateljsko dejavnost in do sedaj izdajateljska dejavnost Zavoda Averroes ne šteje zelo veliko naslovov vendar pa tisti, ki se najdejo na knjižnih policah knjižnice Averroes, zaslužijo posebno pozornost. Predvsem smo ponosni na izdajo prvega Bosansko-slovenskega slovarja, ki je plod nekaj letnega dela na tem projektu.

V preteklem tednu je na knjižne police prispel nov naslov, in sicer knjiga Dogovor je zmaga (Dogovor je pobjeda), avtorja hafiza Špendija Fidanija in prva objava Zavoda Averroes v bosanskem jeziku. Knjiga predstavlja izbor hutbi (pridiga v džamiji), ki so predstavljene v Ljubljani, v obdobju od 2011 do 2017. Knjiga je razdeljena v sedem poglavij, in sicer Razodetje (Objava), Milost, Zavest (Svijest), Hidžra, Izbrani čas (Mubarek vrijeme), Mir in Različne teme.

Kot je zapisal recenzent knjige prof. dr. Nedžad Grabus je hafiz Fidani v svojih hutbah usmerjen v iskanje modrosti in napotkov, ki so trajnega karakterja. Tudi ko kritično govori o sedanjosti poizveduje za odgovore, ki v sebi nosijo trajne vrednote in ponujajo smisel življenja na tem svetu. V njegovih hutbah posebej prihaja do izraza filigransko poznavanje Kur'ana, saj ima hafiz Fidani dar prepoznavanja in prenašanja bistva kur'anskih sporočil, ki oživljajo in krepijo človeško ljubezen do Vzvišenega Boga v dobrih delih, spoštovanju življenja in dostojanstva, razumevanju različnosti ipd.

Svoj izvod lahko dobite v prostorih zavoda Averroes in v knjižnici Averroes.

Uradni podatki

Zavod Averroes