Novice

Nazaj

(: )

Predstavitev Bosansko-slovenskega slovarja na Jesenicah

Po uspešnih predstavitvah Bosansko-slovenskega slovarja v Ljubljani, Kopru, Velenju in Novem mestu tudi v novem letu nadaljujemo s predstavitvami. V sredo, 21. januarja 2015, je nova predstavitev potekala v prostorih Izobraževalnega centra Islamske skupnosti na Jesenicah.

Organizirana ekskurzija Po poteh Bošnjakov soške fronte

V organizaciji Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes in Društva Ljiljan je 17. in 18. oktobra 2014 potekala ekskurzija Po poteh Bošnjakov soške fronte, katere namen je bil obiskati muzeje na prostem, vojaške linije Bošnjakov, mesto, kjer je stala prva džamija, pokopališče Log pod Mangartom in vse ostalo, kar širi naša obzorja in se nanaša na vlogo in pomen Bošnjakov v prvi svetovni vojni.

Predstavitev Bosansko-slovenskega slovarja v Kopru

Po uspešni predstavitvi Bosansko-slovenskega slovarja v Ljubljani, je Zavod Averroes skupaj s Fakulteto za humanistične študije in Inštitutom za jezikoslovne študije Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem predstavil slovar tudi v Kopru.

Prva javna predstavitev Bosansko-slovenskega slovarja

Konec meseca junija letos je iz tiska izšel prvi Bosansko-slovenski slovar. Na dan pred 26. septembrom, ko se obeležuje svetovni dan jezikov, je v Hotelu Union v Ljubljani potekala prva javna predstavitev Bosansko-slovenskega slovarja. Organizator dogodka je bil Kulturno-izobraževalni zavod Averroes, ki je v sodelovanju z Slavističnim komitejem iz Sarajeva slovar tudi izdal. 

Stran 5 od 19 (Vseh vnosov: 182)

Uradni podatki

Zavod Averroes