Novice

Nazaj

(: )

news_25_3908.jpg

Umetnost multikulturnosti

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes Ljubljana Vas vabi na odprtje fotografske razstave in projekcijo video projekta “Umetnost multikulturnosti” v petek, 24. septembra 2010, ob 21. uri v Bralnici v centru kulture Španski borci, Zaloška cesta 61, Ljubljana.

Razstava bo na ogled do 5. oktobra 2010.

Log pod Mangartom

Dekonstrukcija Luthrovega islama

V ponedeljek, 24. maja 2010, je v predavalnici Zavoda Averroes na Cesti Andreja Bitenca 70 v Pržanu gostoval prof. Ian Almond iz Anglije, ki je trenutno izredni profesor na Univerzi države Georgia v Atlanti, ZDA.

news_21_10638.jpg

Vabilo na predavanje prof. dr. Iana Almonda

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes Ljubljana vas v sodelovanju z British Council Slovenia vabi na predavanje prof. dr. Iana Almonda na temo Dekonstrukcija Luthrovega islama: Turek kot prekletstvo ali zdravilo? v ponedeljek, 24. maja 2010, ob 18:00 v predavalnico Zavoda Averroes na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70, Ljubljana. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

news_20_90922.jpg

Mednarodno znanstveno srečanja - Z dialogom do medsebojnega spoštovanja

V četrtek, 13. maja 2010, je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes organiziral v Ljubljani mednarodno znanstveno srečanje „Z dialogom do medsebojnega spoštovanja“ na katerem so sodelovali strokovnjaki iz Slovenije in Bosne in Hercegovine: prof. dr. Enes Karić, doc. dr. Dragan Potočnik, prof. dr. Janez Juhant, prof. dr. Ismet Bušatlić, doc. dr. Jonatan Vinkler, doc. dr. Anja Zalta Bratuž, doc. dr. Nedžad Grabus, prof. dr. Adnan Siljadžić, prof. dr. Drago K. Ocvirk, dr. Mateja Ratej in doc. dr. Nadja Furlan Štante.

news_19_70335.jpg

Z dialogom do medsebojnega spoštovanja

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes Ljubljana organizira enodnevno mednarodno znanstveno srečanje na temo »Z dialogom do medsebojnega spoštovanja«. V uvodnem delu bo v imenu Vlade Republike Slovenije prisotne nagovoril državni sekretar, g. Jožef Školč, nato še župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković, in ljubljanski mufti in predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, dr. Nedžad Grabus.

news_18_93221.jpg

Aktivnosti na projektu Umetnost multikulturnosti – usposabljanje pripadnikov manjšinskih skupnosti na področju filma in fotografije

Prestavitev aktivnosti na projektu "Umetnost multikulturnosti – usposabljanje pripadnikov manjšinskih skupnosti na področju filma in fotografije" v prvem četrtletju 2010. V tem delu projekta je skupina opravila s prvim delom osrednjih usposablanj iz področij filma in fotografije, ki predstavlja usposabljanje na področju fotografije (sama fotografija, obdelava fotografije in specializirano področje reportažne fotografije).

news_17_20805.jpg

Delavnica reportažne fotografije v Logu pod Mangartom z Arnom Hodaličem

V soboto, 6. marca 2010, je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes v okviru projekta Umetnost multikulturnosti organiziral Delavnico reportažne fotografije v naravi v Logu pod Mangartom. Voditelj in predavatelj na delavnici je bil svetovno znani fotograf Arne Hodalič (edini Slovenec z objavljenimi fotografijami v primarni izdaji revije National Geographic), ki je med drugim tudi urednik fotografije slovenske izdaje revije National Geographic.

Stran 17 od 19 (Vseh vnosov: 182)

Uradni podatki

Zavod Averroes