Zavod Averroes presegel cilj tisoč in enega različnega knjižnega naslova

Nazaj

news_28_42594.jpg

Prvi zastavljeni cilj knjižnice Zavoda Averroes je dosežen in presežen. Pred dvema letoma smo v si v Zavodu Averroes zadali cilj zbrati 1001 različni knjižni naslov, ob zavedanju, da sami iz lastnih finančnih virov nismo zmožni nabaviti tako velikega števila različnih knjižnih naslov. 

V vsem tem času smo intenzivno zbirali knjižno gradivo za knjižnico Zavoda Averroes – v pomoč so nam priskočili mnogi posamezniki in institucije, katerim se ob tej priložnosti iz srca zahvaljujemo – in do danes zbrali 1197 različnih knjižnih naslov za potrebe knjižnice Zavoda Averroes. Največja zahvala pri temu dosežku gre iniciatorju projekta, ljubljanskemu muftiju dr. Nedžadu Grabusu, prek katerega smo tudi dobili največ knjižnega gradiva. Naše delo na tem projektu se ne konča s tem dosežkom, saj se mora knjižni fond knjižnice neprestano bogatiti, sedaj je pred nami nov mejnik, čim prej preseči številko 2001 različnega knjižnega naslova.

Pri Zavodu Averroes smo fokusirani na knjižno gradivo iz področji islamistike, balkanike, orientalistike in ostalih družbenih področji povezanih s prej naštetimi tematikami. Knjige v večini obsegajo slovenski, bosanski in angleški jezik.

Uradni podatki

Zavod Averroes