Bosansko-slovenski slovar v Sarajevu na zaključnih delih

Nazaj

news_130_12315.jpg

Januarja, leta 2011, sta Slavistični komite iz Sarajeva in Kulturno-izobraževalni zavod Averroes skupaj stopila k projektu prevoda Bosansko-slovenskega slovarja. Po dobrih treh letih se projekt počasi bliža koncu. Pričakujemo, da bo do konca meseca junija 2014 omenjeni projekt že zaključen.

Trenutno je celotno gradivo Slovarja v Sarajevu, kjer čaka na prelom, v prvih dneh meseca junija bo Slovar pripravljen za tisk. Pričakujemo, da bo v drugi polovici meseca junija Slovar že na mizi.

Trudimo se, da bi čimprej zaključili z zelo zahtevnim projektom, ki bo imel precejšnjo vrednost za vse nas. Kljub temu ne želimo zanemariti dejstva, da je za projekt takšne vrste potrebno sodelovati z različnimi stokovnjaki iz omenjenega področja. Slovar bo delo priznanih strokovnjakov, kar priča, da se takšni projekti lahko uresničujejo tudi več let.

Ker je omenjeni Slovar prvo tovrstno delo, se mu je bilo potrebno še posebej posvetiti. Strokovnjaki so ravno zaradi tega za pregled Slovarja potrebovali dodaten čas, saj si vsi skupaj želimo slovar približati optimalnosti.

Verjamemo, da bo Bosansko-slovenski slovar velik prispevek pri ohranjanju jezikovne identitete in dodatni most v povezovanju dveh prijateljskih narodov.

Uradni podatki

Zavod Averroes