Zanimivost: Nov televizijski kanal - British Muslim TV

Nazaj

news_136_45677.jpg

British Muslim TV je nov televizijski kanal, ki je namenjen predvsem britanskim muslimanom, a hkrati uporaben tudi za ostale evropske muslimane, saj ga bo možno spremljati tudi prek spleta. Kanal bodo začeli predvajati v mesecu juniju.

S svojo pojavo se bo priključil rastoči skupnosti specializiranih kanalov za religijske in etnične manjšine, ki se pojavljajo v zadnjih letih. Za razliko od ostalih kanalov bo programska shema British Muslim TV financirana in oblikovana v Veliki Britaniji.

Snemanja že potekajo, vsebina oddaj prikazuje različna stališča muslimanskih skupnosti v Veliki Britaniji. Cilj je oblikovati kanal, ki bo v skladu z motom televizije: s ponosom musliman, z zadovoljstvom Britanec. Informacija o kanalu se je med uporabniki socialnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, razširila in tako je kanal požel veliko zanimanja.

Ob koncu prejšnjega leta je bil pripravljen koncept British Muslim TV, realizacija pa je pričela začetkom leta 2014. Islamski kanali niso novost v Veliki Britaniji. Pojavili so se že leta 2004. Tako je Islam Channel en izmed najbolj popularnih islamskih kanalov v angleškem jeziku. Drugi, kot so Noor TV, Peace TV in Iqra TV, poudarjajo pomen priseljencev iz Južne Azije.

Program bo začel delovati v drugi polovici meseca junija in bo nudil različne vsebine, kot so ''Teenie Vision'' za najmlajše gledalce, ''Halal kitchen'' in programi o trenutnem političnem dogajanju. Znana britanska novinarka Lauren Booth bo imela svojo pogovorno oddajo ''Talking Booth'', kjer bo nudila intervjuje z različnimi gosti.

Predstavitveni video si lahko pogledate na povezavi.

Uradni podatki

Zavod Averroes