Predstavljamo: Knjižnica Averroes - vabilo k včlanitvi

Nazaj

news_78_46835.jpg

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je pred tremi leti začel polniti knjižne police lastne knjižnice, katere namen je bil postati vodeča knjižnica na področju islamistike, balkanistike, orientalistike, zgodovine in kulture.

Posebni cilj Zavoda Averroes je spodbujanje splošnega in akademskega izobraževanja ter vseživljenjskega branja in učenja. Že zaradi tega je bila ustanovitev specialistične knjižnice s področja kulture eden izmed najpomembnejših projektov Zavoda.

Za ustanovitev knjižnice znotraj Zavoda smo se odločili tudi zato, ker v Sloveniji primanjkuje znanja o zgoraj naštetih temah in Specialistična knjižnica Zavoda Averroes je prva knjižnica svoje vrste na Slovenskem ter je namenjena širši bralski publiki v Sloveniji.

Knjižnica Averroes je polnopravna članica sistema Cobiss. Trenutno še zmeraj poteka vnos gradiva v sistem Cobiss.

Po obdobju urejanja knjižnega gradiva, predvsem katalogiziranja gradiva, saj knjižnica Averroes na svojih policah hrani veliko knjižnih naslovov, ki jih je mogoče dobiti samo pri nas, odpiramo svoja vrata in ponujamo možnost včlanitve.

Vse zainteresirane bralce, ljubitelje pisane besede, bralce, ki hrepenijo po novem znanju, pozivamo k včlanitvi v Knjižnico Averroes.

V knjižnico se lahko včlanijo vsi brez omejitev. Za vpis v knjižnico odrasli potrebujejo osebni dokument in ostala dokazila: npr. potrdilo o šolanju, dijaško izkaznico, indeks, potrdilo o prijavi na Zavodu za zaposlovanje.

S podpisom pristopne izjave se član obveže, da bo spoštoval poslovnik knjižnice. Ob vpisu je obvezno plačilo članarine. Cenik storitev knjižnice Averroes je objavljen na spletni strani Zavoda Averroes, v rubriki ''Knjižnica Averroes''.

Delovni čas Knjižnice Averroes je vsak delovnik od 9. do 15. ure. Obisk knjižnice je možen tudi izven delovnega časa vendar s prethodnim dogovorom.

Vabljeni. Pričakujemo vas.

Uradni podatki

Zavod Averroes