Predstava Pupan in Oždrljani v Ljubljani

Nazaj

news_110_527.jpg

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je v soboto, 9. novembra 2013, v dvorani Arena organiziral predstavo Pupan in Oždrljani v Ljubljani. Dogodek je bil zabavne narave in je kot tak zelo dobrodošel v teh težkih časih in slabem vremenu, ki nas spremlja zadnje dni.

Skupina igralcev vsako leto pripravi novoletni program za Televizijo Cazin. Tako so Pupan in njegovi prijatelji že dobro znani v Bosni in Hercegvini kot tudi širše. V Sloveniji živi veliko Bošnjakov, vendar smo skoraj prepričani, da velika večina prihaja iz Bosanske Krajine. V Krajini so junaki dobro znani in tudi tokrat so jih številni sokrajani prišli poslušat in jim izrazit podporo. Skupina s skeči predstavi lokalni govor Bosanske Krajine, z vlogami, kot so policist, upokojenec, kulturnik, imam (duhovnik), poljedelec in športnik poskušajo prikazati vsakodnevno problematiko, s katero se vsi srečujemo. Tokrat so s precejšnjim pridihom humorja zaigrali sestanek mestnega sveta ''Oždrlje'' (izmišljeno ime mesta), na katerem naj bi razpravljali o vstopu mesta v Evropsko unijo. In ravno tu se dotaknejo vsakodnevne problematike, kot so npr. demokracija, kultura, duhovništvo, poljedeljstvo, vprašanja upokojencev ipd.

Dogodek je pospremilo veliko število ljudi, med njimi mufti, dr. Nedžad Grabus, župan Cazina, mag. Nermin Ogrešević, in minister v Vladi Unsko-sanskega kantona, gospod Mirsad Topčagić. Sodelovanje med Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji in občino Cazin je zelo dobro, saj so podjetniki iz Cazina v eni noči, letos maja, zbrali donacijo, v vrednosti štirideset tisoč evrov, za Islamski kulturni center v Ljubljani.

Za glasbeni del programa je poskrbel Senad Bektaš.

Ob zaključku predstava sta zbrane nagovorila mufti, dr. Nedžad Grabus, in župan Cazina, mag. Nermin Ogrešević.

Uradni podatki

Zavod Averroes