Kulturno-izobraževalni zavod Averroes izdal prvo strokovno revijo Ibn Rušd

Nazaj

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je izdal svojo prvo strokovno revijo Ibn Rušd.

Ibn Rušd je šestmesečnik, ki obravnava tematiko islamske kulture in civilizacije in kot tak je za sedaj edini časopis, ki obravnava omenjeno tematiko. Namenjen je vsem, ki želijo brati več člankov s področja islamske kulture in civilizacije.

Prva številka časopisa Ibn Rušd ''Sto let Bošnjakov v Sloveniji'' obravnava Bošnjake na soški fronti. Letos obeležujemo sto let od prve svetovne vojne. Različne ustanove po Evropi in Sloveniji so temu namenile različne dogodke, zato smo se odločili, da jim na določen način sledimo; vendar s poudarkom na Bošnjakih. 

Velika večina je s soško fronto seznanjena prek osnovne in srednje šole, a učni program zgodovine ne zajema poglavja Bošnjakov na soški fronti. Zato je prva številka Ibn Rušda le skromen prispevek k ozaveščanju o elitnih, neustrašnih in pogumnih bošnjaških vojakih na soški fronti.

Vsi, ki želite imeti svoj izvod revije vas pozivamo, da nam svoje povpraševanje pošljete na email naslov info@averroes.si. Svoj izvod lahko dobite osebno v prostorih zavoda Averroes ali vam ga pošljemo po pošti.

Uradni podatki

Zavod Averroes