aaaaaaaaaIftar v organizaciji Zavoda Averroes

Iftar v organizaciji Zavoda Averroes

Nazaj

news_96_40391.jpg

Zavod Averroes je predzadnji dan meseca ramazana priredil iftar, katerega so se udeležili vsi tisti, ki so s svojim prispevkom prispevali k boljšemu delovanju Zavoda Averroes.

Iftar je bil tudi posebna priložnost, saj smo uradno oznanili, da je Zavod Averroes končal s prevodom črk za pripravo Bosansko-slovenskega slovarja. Priprava Bosansko-slovenskega slovarja je projekt, ki je pomemben ne samo za Zavod Averroes, temveč tudi za vse Bošnjake v Sloveniji in Bosni in Hercegovini.

Ob tej priložnosti je direktor Zavoda Averroes, Nevzet Porić, predstavil dosedanje delovanje Zavoda in se vsem zahvalil za sodelovanje in podporo. Spregovoril je tudi o nadaljnjih načrtih delovanja.

Svoje vtise je z zbranimi podelil tudi mufti, dr. Nedžad Grabus, ki je bil prvi direktor Zavoda Averroes in je velika večina že realiziranih projektov, vključno s trenutno najbolj aktualnim, pripravo Bosansko-slovenskega slovarja, je njegova zamisel in pobuda. Ob tem je ponovno spomnil, kako pomemben je projekt Bosansko-slovenskega slovarja in čestital prevajalki Amri Halilović za izjemno delo.

Izid Slovarja lahko pričakujemo do konca letošnjega leta.

Uradni podatki

Zavod Averroes