Enodnevni seminar v Evropski hiši

Nazaj

news_179_26860.jpg

V četrtek, 21. septembra je v Evropski Hiši potekal enodnevni izobraževalni seminar v sklopu Programa za krepitev vloge civilne družbe (CSEP), katerega namen je podpiranje in krepitev organizacij civilne družbe pri aktivnostih na spletnem področju. 

Seminarja se je udeležila predstavnica Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Sanela Husić, prisotni pa so bili tudi predstavniki drugih organizacij in društev v Sloveniji kot so SLOGA, Center za evropsko prihodnost (CEP), Spletno oko, itn.

Izobraževalni seminar je predstavil organizacijam splošen praktičen uvod v uporabo družbenih medijev kot del svojih preventivnih strategij. Ti seminarji so namenjeni navdihovanju delavcev in prostovoljcev, ki želijo izboljšati spletno komunikacijo in spretnosti v spletnih kampanjah. Zgrajeni so okrog uspešnih zgodb: spletna alternativna in nasprotna pripovedovanja, ki so se dokazala za učinkovite. Udeleženci so imeli priložnost razviti boljše razumevanje kako lahko njihove organizacije v celoti izkoristijo družbene medije pri izražanju verodostojnih alternativ proti terorističnim propagandam in nasilnemu ekstremizmu.

Bilo je govora o pristop GAMMMA, ki govori o kreiranju uspešne spletne kampanje v kateri je pomembna vključitev vseh komponent, ki nas na koncu privedejo do uspeha. Pristop GAMMMA je sestavljen iz sestavnih delov kot so cilj, ciljna skupina, sporočilo, prenašalec sporočila, mediji in ukrepanja, pri katerih je treba biti pozoren in kateri so ključ uspešne kampanje.

Na koncu seminarja so imeli udeleženci pripravljen akcijski načrt, ki so ga izdelali po skupinah na temo kako skozi medijsko kampanjo premagati radikalizem. Seminar je bil zelo koristen in nova izkušnja, ki se bo razvijala v smeri ustvarjanja pozitivnih in uspešnih spletnih kampanj v boju proti radikalizaciji.

Uradni podatki

Zavod Averroes