Delovanje Zavoda Averroes predstavljeno na Festivalu Lupa 2014

Nazaj

Festival Lupa je festival nevladnih organizacij, ki se v enem dnevu predstavijo v središču predstolnice. 

Središče mesta je tako preplavljeno s stojnicami, na katerih se predstavijo različne nevladne organizacije, ki delujejo v Sloveniji. Tako imajo različne organizacije možnost predstaviti svoje delo mimoidočim, saj je rdeča nit vsakega festivala usmerjenost k ljudem in za ljudi. Na žalost se vloga nevladnih organizacij iz dneva v dan povečuje, saj postajajo edine, ki imajo posluh za ljudi ter čut za solidarnost ne glede na status in pripadnost.

Letošnjega Festivala Lupa se je udeležil tudi Kulturno-izobraževalni zavod Averroes, ki je poleg ostalih aktivnosti predstavil do sedaj najpomembnejši projekt, izid Bosansko-slovenskega slovarja. Plakat s fotografijo prvega Bosansko-slovenskega slovarja je mnogim mimoidočim pritegnil pozornost, drugim tudi željo, da si slovar pogledajo, tretjim pa tudi mnoga vprašanja in pomisleke.

Festival Lupa je bila odlična priložnost, da se someščani informirajo in spoznajo z delovanjem Zavoda Averroes, kot tudi vsemi drugimi predstavljenimi nevladnimi organizacijami.

Uradni podatki

Zavod Averroes