Novice

Nazaj

(: )

news_179_26860.jpg

Enodnevni seminar v Evropski hiši

V četrtek, 21. septembra je v Evropski Hiši potekal enodnevni izobraževalni seminar v sklopu Programa za krepitev vloge civilne družbe (CSEP), katerega namen je podpiranje in krepitev organizacij civilne družbe pri aktivnostih na spletnem področju. 

news_177_36287.jpg

Reakcija na intervju Džemaludina Latića

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes je v sodelovanju z Zavodom Pogreb ni tabu leta 2015, organiziral obširen spominski program ob 20. obletnici genocida v Srebrenici. Na spletnem naslovu www.avaz.ba je v intervjuu Džemaludina Latića oblaten omenjeni projekt in iznesene so številne neresnice v zvezi s projektom. Organizatorja sta bila primorana izdati sporočilo za javnost, ki ga v nadaljevanju prenašamo v originalu:

news_178_50663.jpg

Sporočilo za javnost ob 22. obletnici genocida v Srebrenici

V torek, 11. julija 2017, mineva 22 let od strašnega pokola, ki se je zgodil v srcu Evrope, in sicer v Srebrenici kjer je pobitih 8372 moških, Bošnjakov, muslimanov. 11. julij je ena najbolj žalostnih obletnic novejše zgodovine. Letos bo pokopanih 71 žrtev srebreniškega genocida.

news_175_35001.png

Zavod Averroes izdal knjigo Dogovor je zmaga

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes neguje tudi izdajateljsko dejavnost in do sedaj izdajateljska dejavnost Zavoda Averroes ne šteje zelo veliko naslovov vendar pa tisti, ki se najdejo na knjižnih policah knjižnice Averroes, zaslužijo posebno pozornost. Predvsem smo ponosni na izdajo prvega Bosansko-slovenskega slovarja, ki je plod nekaj letnega dela na tem projektu.

news_173_62767.jpg

Literarno-bralni natečaj

Ob stoti obletnici soške fronte, Kulturno-izobraževalni zavod Averroes vabi srednješolce k prijavi in sodelovanje pri literarno-bralnem natečaju. Besedilo natečaja objavljamo v nadaljevanju:

news_170_56115.jpg

Boj proti socialni izključenosti

Predstavnici Zavoda Averroes sta se udeležili enega od najproduktivnejših projektov združenja Youthopolis »Involving Everyone: Learning through Erasmus+«, ki je potekal v mestu Baile Herculane v Romuniji od 6. do 12. septembra.

Stran 2 od 19 (Vseh vnosov: 182)

Uradni podatki

Zavod Averroes