Metode odzivanja na nestrpnost, diskriminacijo in sovražni govor do muslimanov

Nazaj

news_180_89593.jpg

Konference, ki je potekala na Dunaju, 18. oktobra 2017, se je v imenu Islamske skupnosti v Sloveniji udeležila Sanela Husić. Udeleženci konference so bili seznanjeni z aktualnimi pojavi nestrpnosti in diskriminacije do muslimanov in s tem povezanimi izzivi v OVSE regiji ter raziskali metode za razvoj izčrpnega odziva pri reševanju teh pojavov. 

Dogodek, ki ga je organiziral Urad OVSE za demokratične institucije in človekove pravice (ODIHR) v sodelovanju z Univerzo Georgetown, je obeležil 10. obletnico OVSE konference in deklaracije o nestrpnosti, diskriminaciji in sovraštvu proti muslimanom iz Cordobe.

Na dogodku so navedena prizadevanja v zvezi s tem s strani držav članic OVSE in pomembne zaveze vključno z izvajanjem izobraževalnih dejavnosti za ozaveščanje o nestrpnosti do muslimanov in spodbujanje nediskriminacije v skladu z načeli spoštovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

"Dogodek je priložnost za celovit pregled sedanje situacije, ko gre za vpliv zločinov iz sovraštva in diskriminacije muslimanov," je dejala Cristina Finch, vodja Oddelka za strpnost in nediskriminacijo / ODHIR. "Forum nam bo omogočil, da prepoznamo dobre prakse in rešitve za pomoč sodelujočim državam pri reševanju teh izzivov".

"Pomembnost in pomen konference sta poudarjena z volitvami v številnih državah, ki razkrivajo v kolikšni meri določeni kandidatiin njihove politične platforme ogrožajo svoboščine, človekove pravice in državljanske svoboščine državljanov, ki so muslimani ali priseljenci,"  je povedala Tamara Sonn, pomočnica direktorja v The Brigde Initiative v Gerogetown Univerzi, ki je večletni raziskovalni projekt, ki povezuje akademske študije s širšimi javnimi razpravami o nestrpnosti do muslimanov.

Uradni podatki

Zavod Averroes