Arhiv

Novice

Vabilo na predstavitveno delavnico o projektu Umetnost multikulturnosti

21. december 2009

V sredo, 23. decembra, ob 18:30 vas vabimo na predstavitveno delavnico o projektu "Umetnost multikulturnosti", projektnem delu in projektih EU, ki bo potekala na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani.

Cilj te delavnice je oblikovati skupino katerih člani bodo deležni usposabljanja iz fotografije in obdelave fotografije, filmskega in video seminarja ter video montaže, delavnici reportažne fotografije v naravi in filmske delavnice na zgodovinskih lokacijah ter zvoka v video posnetkih in kratkih filmih. Vsa predvidena usposabljanja bodo vodili profesionalci na svojem področju ter poleg tega bodo vsa usposabljanja brezplačna. Usposabljanja v sklopu projekta »Umetnost multukulturnosti« so namenjena delu manjšinskih skupnosti v Republiki Sloveniji.

Krovni projekt je »Umetnost multikulturnosti« - fotografska razstava in projekcija kolaža kratkih filmov, za to ciljno skupino nova dodana vrednost, ki je po programu tudi inovativna, ki bo profesionaliziral in dvignil raven dejavnosti teh družbenih skupin, tako da bo uvedel vizualne tehnologije kot sta film in fotografij v njihovo delovanje. Namenjen bo širši slovenski publiki, ki naj bi ji predstavili »manjšinske poglede« prek medija kratkega filma in fotografije in predstavili to družbeno skupino tudi kot filmsko in fotografsko zanimivo, ki ima ponuditi k živopisanosti slovenske družbe drugo okno v svet oz. drugačno videnje družbe ali drugačno videnje družbe na podoben način. Sestavljen bo iz dveh delov, prvi bo predstavljal fotografsko razstavo usposabljencev, drugi del bo prestavljal premiero in dnevne projekcije njihovega filma sestavljenega iz njihovih kratkih filmov (kolaž kratkih filmov).

Več informacij na info@averroes.si in na tel. št. 01 5211 341.

Projekt »Umetnost multikulturnosti – usposabljanje pripadnikov manjšinskih skupnosti na področju filma in fotografije« se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Enake možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in njihovi socialni vključenosti«.

Namenska sredstva EU predstavljajo 85 % celotnih upravičenih stroškov in namenska sredstva slovenske udeležbe 15 % celotnih sredstev.
 

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 2290 since 15.09.2010
Ta mesec: 207
Ta teden: 47
Danes: 1